Steek een kaarsje op voor wie je mist

In de herfst, als de bomen hun blad verliezen, viert de kerk Allerheiligen en Allerzielen. We gedenken de mensen die we moesten verliezen maar die we in ons hart bewaren. We herinneren ons verhalen uit hun leven, we koesteren wat we met hen hebben mogen beleven en houden in ere wat we van hen hebben geleerd. We leven met het verlies in ons midden. De herinneringen kunnen ons ook kracht geven. En dan is er verdriet en gemis, dat misschien verandert, maar wel blijft. Vaak dragen we dat alleen. Soms is er ruimte om het met iemand te delen.
We vieren Allerzielen op zondag 29 oktober in de kerk, Iedereen kan dan tijdens de dienst een kaarsje aansteken en een of meer namen van dierbaren laten noemen in het gebed. Deze dienst begint om 10 uur en iedereen is welkom!
Op de avond van Allerzielen, donderdag 2 november, staan de deuren van onze kerk open voor ieder die wil binnenlopen. Misschien om een kaarsje aan te steken, misschien om gewoon even aanwezig te zijn in de stilte van onze kerk. Het adres: Nassaulaan 43 Alkmaar. Kerk open van 18.30 – 20.30 uur

bty