Diensten in de Goede Week en met Pasen

Witte Donderdag, 28 maart, 20.00 uur
Op deze avond verzamelen we ons rond het altaar. Het is de avond waarop de Heer met zijn vrienden het paasmaal vierde en waarop Hij de eucharistie heeft ingesteld met de woorden: Doe dit om aan mij te blijven denken.

Goede Vrijdag, 29 maart, 15.00 uur
In deze dienst gedenken we het lijden en sterven van onze Heer. We vieren geen eucharistie maar houden een gebedsdienst waarin we stilstaan bij het lijden van onze Heer, waarin we het lijden van velen in onze dagen herkennen. We leggen bloemen bij het kruis.

Paaswake, 30 maart, 20.30 uur
De belangrijkste en plechtigste viering van het kerkelijk jaar. Een nachtwake, waarin het donker van de dood wordt doorbroken door het Paasvuur. We lezen het verhaal van de uittocht uit Egypte en de opstanding van Christus uit de dood. De Paaskaars gaat branden en het licht daarvan wordt rondgedeeld naar allen.

Eerste Paasdag, 31 maart, 10.00 uur
In het licht van de nieuwe morgen vieren we de overwinning op de dood. Zij heeft niet het laatste woord. Aan dat grote geheim mogen we ons vasthouden, door welk diep dal we soms ook moeten gaan. God blijft mensen trouw.

U en jij bent bij al deze diensten van harte welkom!