Eucharistieviering


  • Datum:

Op zondag 29 januari vieren we de Opdracht van de Heer in de tempel. Het is de laatste dienst van de kersttijd. We lezen uit het evangelie van Lucas hoe Jezus de tempel van Jeruzalem wordt binnengebracht door zijn ouders, hij is veertig dagen oud. In de tempel wordt hij in de armen van Simeon gelegd, een rechtvaardig mens die de hoop nooit heeft opgegeven. Als hij Jezus in zijn armen heeft roept hij in vreugde uit: “Laat nu uw dienstknecht gaan in vrede! Want nu hebben mijn ogen het licht gezien en de redding die U bewerkt voor alle volken, een licht dat nu voor iedereen te kennen is!’
Omdat het dus over licht gaat is het niet vreemd dat we in deze dienst ook de kaarsen wijden die we gedurende het jaar in onze kerk gebruiken. Aan dit licht houden we ons vast, we vieren het op de mooie momenten van ons leven en we zoeken er steun in bij moeilijke momenten.

In deze dienst is pastoor Erna Peijnenburg de voorganger. De verkondiging wordt verricht door stagiair Tjeerd Visser, die deze zondag ook zijn stage in onze parochie afsluit. De dienst begint met een lichtprocessie waaraan iedereen kan deelnemen. Want het licht nodigt uit om op weg te gaan, we dragen het mee, het draagt ons.

Welkom in deze dienst, wie je ook bent, kom zoals je bent. Het begint om 10 uur.